Ekologikonferens i dagarna tre

Mellan den 7 och 9 februari var det fullt med ekologer i Lund. Det var det årliga svenska Oikos-mötet. Redan i måndags smygstartade vi med hela sju stycken satellitsymposier.

På måndagskvällen var det välkomstmottagning med både vegetarisk buffé och föreläsning. Bengt Olle Bengtsson berättade på temat ”Race biology – what kind of science was that”.

Under måltiden underhöll kören Voices eller biologikören som Anders Brodin brukar kalla dem, då flera av medlemmarna är biologer.

På tisdagen drog konferensen i gång ”på riktigt” nere på Palaestra. Runt 180 personer hade anmält sig. Anders Brodin inledde med några mentometer frågor för att ta reda på varifrån och varför deltagarna kom.

Efter den första plenaren delade vi salen och det blev parallella sessioner. Program och abstract finns kvar på konferensens webbplats i cirka en månad till.

Ingen konferens utan postersessioner och konferensmiddag. Deltagarna diskuterade postrar både på tisdagen och onsdagen. Bästa posterpriset gick till vår egen Dafne Ram. Grattis Dafne.

Vi åt själva middagen i Pelarsalen i Universitetshuset. En mycket vacker sal, men värdelös ur akustiksynpunkt. Det blev en oerhörd hög ljudnivå.

Under middagen underhöll Studentspexarna med sång. De är väldigt duktiga, och jag blev nästan sugen att gå på ett spex någon gång.

I går var sista konferensdagen och organisatörerna tackade för sig. Senast det var Oikos-möte här i Lund var 2008. Låt oss hoppas att det inte dröjer lika länge igen.

Ett stort tack till alla som ordnat och alla som har deltagit!

Fler foton finns på Flickr.

Skrivet och fotat av Inger Ekström
Det här inlägget postades i Forskning, Händelser. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.