Hitta rätt – hitta lätt på biologiska institutionens webbplats

På förekommen anledning kommer här en förklaring hur du hittar det du behöver för ditt arbete på institutionens webbplats.

Våra webbsidor är uppdelade i en extern och en intern del för att underlätta för våra besökare. Den externa delen riktar sig till besökare som INTE jobbar på biologiska institutionen. Det kan till exempel vara potentiella och befintliga studenter, forskare från andra ställen eller en intresserad allmänhet. Medan de interna sidorna är till för dig som jobbar på biologiska institutionen. På de sidorna kan du hitta information du behöver oavsett om du är doktorand, lärare, forskare eller administratör. Institutionens webbsidor fungerar alltså precis likadant som de centrala lu.se-sidorna, där de sidor du behöver finns under anställd-länken.

Institutionens interna sidor hittar du under fliken internt på www.biologi.lu.se eller om du vill slippa klicka, på www.biologi.lu.se/internt. Här finns flikar för personaladministration, grundutbildnings- och forskarutbildningsinformation. En flik har det kryptiska namnet vem gör vad och här hittar du information om prefekter, administrativ chef, enhetschefer, vilka som sitter i olika arbetsgrupper och nämnder, lokalbokning, IT och prefektbeslut. En mycket blandad kompott med andra ord.

All den här informationen är inte intressant för våra externa besökare och blandar man informationen så får de mycket svårare att hitta och det är stor risk att vi tappar många besökare. Men för att ändå underlätta för oss som arbetar här så finns det nu även en länk till de interna sidorna i vänsterspalten på undersidorna på vår utbildningswebbplats.

Med hopp om bättre hittning
/Inger Ekström

Det här inlägget postades i Kommunikation, Webb. Bokmärk permalänken.