Indirekta kostnader – påslagsprocent 2012

Omfattningen av de indirekta kostnaderna och det resulterande påslaget i % är nu äntligen fastställt.

För undervisning (vgr 11) utgör de indirekta kostnaderna 67,52 % och lokalkostnadspåslaget 33,79%. Totalt påslag således 101,31%.

För forskning och forskarutbildning (vgr 21, 35, 36, 55) utgör de indirekta kostnaderna 32,10% och lokalkostnadspåslaget 25,71%. Totalt påslag således 57,81%.

Fördelning av de indirekta kostnaderna på olika nivåer (institution, fakultet, universitetet centralt) framgår av bifogad fil (pdf). De sammalagda indirekta kostnaderna har sjunkit jämfört med 2011. Institutionspåslaget kan skenbart förefalla ha ökat men det beror på lokalkostnaderna för de institutionsgemensamma funktionerna nu räknas in i institutionspåslaget och inte i lokalkostnaden (som därmed har sjunkit).

Fullkostnadskalkyler för 2012 kommer att publiceras av Sektionen ekonomi under mars.

Frågor om påslag, indirekta kostnader och lokalkostnader riktas till administratörer inom enheterna eller Monica Pardon, prefektkansliet.

Det här inlägget postades i Ekonomi, Prefekt. Bokmärk permalänken.