Ny frågelåda: Fråga en biolog

En viktig uppgift för universitetet är att nå ut till allmänheten. Ekologiska institutionen och COB (cell- och organismbiologi) har länge haft varsin frågelåda, ”Fråga en ekolog” och ”Fråga en zoofysiolog”. Men i och med sammanslagningen till biologiska institutionen, har det varit aktuellt med en uppdatering. Därför har vi nu lanserat den nya frågelådan ”Fråga en biolog”!

Fråga en biolog” är en blogg där vem som helst kan skicka in en fråga rörande biologi. På bloggen postar en panel av frivilliga experter svaren. I expertpanelen finns för närvarande Jessica Abbott, Olle Anderbrant, Stefan Andersson, Bodil Enoksson, Dennis Hasselquist, Carin Jarl-Sunesson, Olle Lind, Åke Lindström, Jon Loman, Lars Lundqvist, Dan-E Nilsson, Jörgen Ripa, Sigvard Svensson, Michael Tobler, och Torbjörn Tyler. Vill du också vara med? Kontakta i så fall Jessica Abbott.

Den gamla frågelådan ”Fråga en ekolog” kommer nu att avvecklas. Den har funnits sedan nittiotalet (!) och har en databas med över 1200 besvarade frågor. Detta har så klart varit ett betydande arbete. Vi vill passa på att tacka å Institutionens vägnar alla som har medverkat under åren. Ett särskilt tack riktas till Peter Frodin, som både utvecklade ”Fråga en Ekolog” och hjälpte till att hålla den i fungerande skick under alla år.

Men ”Fråga en ekolog” kommer ändå leva vidare i någon form. Databasen med besvarade frågor kommer så småningom att flytta över till ”Fråga en biolog”. Ni som har medverkat i ”Fråga en ekolog” kommer kanske att känna igen vissa inlägg!

Sprid gärna informationen om ”Fråga en biolog” vidare till era kontakter utanför universitetet, och glöm inte att gilla ”Fråga en biolog” på Facebook!

Skrivet av Jessica Abbott
Det här inlägget postades i Webb. Bokmärk permalänken.