Tjänstefel? Styrelsemöte!

Den första vanliga arbetsveckan efter jul- och nyårshelgen är snart till ända. Hur vanlig nu en vecka kan bli. Om mina göranden de senaste dagarna berättar jag på prefektbloggen Spegellandet. I en kommentar till första bloggposten den 22 december skrev Erling Jirle

för min del är det väl tjänstefel om man inte läser den ;-)!!”

Så illa är det inte, men däremot blir kanske den medarbetare vid Biologiska institutionen som läser mina blogginlägg med tiden lite bättre informerad än övriga, vad det nu kan vara värt?

Tjänstefel i någon mening är det dock att inte följa informationen och diskussionerna på Biologibloggen, alltså på denna sida!

Ledningsgruppen träffades första gången för året i tisdags. I ledningsgruppen ingår som tidigare meddelats prefekten, biträdande prefekten, Anders Hedenström, Dan E. Nilsson, Anders Tunlid och numera också administrativa chefen Monica Pardon. Vi kommer att ses mer eller mindre regelbundet för att stämma av vad som behöver göras och fördela arbetet. Det är meningen att ledningsgruppen skall kunna avlasta prefekten och fungera som ett bollplank – men besluten fattas av prefekten och styrelsen. I tisdags diskuterade vi bl a det stundande styrelsemötet och hur underlagsmaterial och kallelser skall distribueras. Framöver kommer sådana handlingar att läggas ut på institutionens hemsida. På så sätt blir informationen tillgänglig för alla och inte bara för styrelsens ledamöter. Den som vill kan också lämna kommentarer och på så sätt göra sin stämma hörd. Prefektbeslut av betydelse kommer att publiceras löpande på institutionens hemsida.

Sammansättningen av grundutbildningsnämnden och forskarutbildningsnämnden är nu klar och jag kommer att lägga ut informationen så fort jag hinner. Jag och ledningsgruppen har en någorlunda klar plan för vad som måste göras och i vilken ordning detta skall ske när den nya institutionen nu skall börja fungera. Jag har tidigare utlovat en tidsplan för några av de viktigare momenten och jag tänkte presentera den för styrelsen nästa vecka. Sedan läggs den också ut här.

Uppdatering
För att förtydliga var handlingar och beslut kommer att hamna: de kommer alltid att först publiceras här på Biologibloggen. När en fungerande webbplats för institutionen finns kommer handlingarna att även finnas på de interna statiska sidorna där. För mer info hur informationsflödet kommer att fungera se föregående inlägg Ny webb i uppstartsfasen. /Inger

Det här inlägget postades i Lägesrapporter, Prefekt, Webb. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.