Två sommarpensioneringar

Den siste juni i år pensionerades två trotjänare vid institutionen, Marianne Andersson och Inger Antonsson, som båda anställdes vid dåvarande Zoofysiologiska institutionen.

Inger anställdes i juni 1967 som laboratorieassistent vid Rättsmedicinska institutionen, men kom tre år senare till Zoofysiologiska institutionen. Olika histologiska metoder hade Inger fått lära sig tidigare och fick nu arbeta med ytterligare en rad tekniker. Inger arbetade i huvudsak inom ”nervgruppen” och hennes skicklighet i att dissekera nervdelar är vida omtalad. ”Jag har inte upplevt någon skickligare”, skriver en av hennes tidigare chefer, Anders Edström. Många generationer av nervforskare har Inger att tacka för framgångar med experiment. Vi tackar Inger för alla insatser under årens lopp och önskar henne allt gott som pensionär!

Marianne anställdes i maj 1970 som kansliskrivare, senare högskolesekreterare, vid Zoofysiologiska institutionen. På den tiden var det förvisso mycket skrivande, på skrivmaskin, av manuskript (utifrån mer eller mindre läsbara original), kompendier, ekonomiska handlingar mm. Mariannes arbete omfattade till en början alla typer av institutionsadministration och service, såsom ekonomihantering, renritning av figurer, kaffekokning och personalärenden, och var ”institutionens ansikte utåt”, som hennes tidgare medarbetare Börje Karlsson uttrycker det. Eller, som en av Mariannes tidigare chefer, Anders Edström, säger ”Marianne var navet kring vilket mycket snurrade”. Sedan COB:s tillkomst och senare Biologiska institutionens, jobbade Marianne främst med personalärenden och var den som hade ”koll” på mycket tack vare sin erfarenhet och sitt engagemang. Vi tackar Marianne för all år av gott samarbete och önskar henne lycka till som pensionär!

Skrivet av Olle Anderbrant
Det här inlägget postades i Händelser, Pensioneringar. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.