Uppe före tuppen

fagelexkursion-12

Idag ordnade SACT den årliga fågelexkursionen till Krankesjön. Trots militärvarning var det en liten, men tapper skara som gav sig av från Ekologihuset redan klockan 4.30.

fagelexkursion-1

Regnmolnen hängde tunga över Dalby när vi körde ut och var hotande nära. Som tur var verkade de stanna på avstånd. Vid Stensoffa var det vindstilla och solen tittade till och med fram då och då.

fagelexkursion-2

Vi vandrade genom skogen, där fåglarna sjöng för fullt, fram till fågeltornet vid sjön. Inte heller här rådde det någon brist på fåglar. Enligt de insatta var dagens höjdpunkter svarttärna, prutgås och tranor. Vi såg även havsörn och fiskgjuse. Håll utkik i Artportalen (http://www.artportalen.se/) efter Sigvard Svenssons rapportering.

fagelexkursion-3

Efter en välbehövlig fika tog vi en promenad  mot Sjöstorps ängar och tittade efter förra årets kungsfiskare och sommargylling. Tyvärr verkade de ha flyttat på sig sedan dess.

fagelexkursion-4

Varje år ångrar jag min anmälan till exkursionen gruvligt dagen innan och när väckarklockan ringer. Men när jag väl är där ute är det alldeles underbart. Allt det gröna och tystnaden förutom fågelsången gör att all stress och bekymmer bara rinner av.

fagelexkursion-5

Som tur var verkade militären ha sovmorgon, för kriget satte inte igång förrän vid sju-tiden och då långt bort. Fast det hade varit lite roligt att ta några krigsactionbilder också.

fagelexkursion-6

Tack till SACT och alla deltagare för ännu en mycket trevlig fågelexkursion!

fagelexkursion-7

fagelexkursion-8

fagelexkursion-9

fagelexkursion-10

fagelexkursion-11

fagelexkursion-13

fagelexkursion-14

Skrivet och fotat av Inger Ekström
Det här inlägget postades i Händelser, Vetenskapliga aktiviteter SACT. Bokmärk permalänken.

KOMMENTARER

  1. maj 19, 2016 | 4:02 e m | Honor C. Prentice

    Thanks Inger: nice pictures as always!