Biologibloggen

Biologiska institutionen | Lunds universitet

Samordning av IT-tjänster en stor fråga på IT-rådets möte

Igår (14/4) hade Naturvetenskapliga IT-rådet möte. IT-rådet har fått i uppdrag av fakulteten att inkomma med ett svar på remissen IT-stöd vid LU – förslag till samordnade bas-IT-tjänster. Den diskuterades till kaffe med mycket goda kardemummabullar (inhandlade av Anders Kullberg. Tack Anders!).

I princip var vi väl eniga om att en samordning måste bygga på frivillighet. Om tjänsterna blir tillräckligt bra och kostnadseffektiva så får de också användare. Inom naturvetenskap har vi väldigt speciella behov och mycket av vår verksamhet kan inte samordnas. Då vi har dåliga erfarenheter av tidigare samordning finns det tveksamhet mot centrala system.

Projektgruppen vill veta vilken volym de kan räkna med för att veta vad det kommer att kosta. Vi vill veta vad det kommer att kosta för att bestämma oss om vi ska gå med. Kostnaden är ett av de stora problemen. Om vi går med kommer vi inte att själva kunna påverka kostnaden, det blir en fast kostnad. I dagsläget kan vi alltid försöka hitta billigare alternativ för att få ner kostnaderna.

IT-rådets medlemmar kommer att diskutera remissen med sina respektive prefekter varefter Anders Kullberg kommer att sammanställa ett remissvar.

Anders meddelade också det finns ett projektförslag till omgörning av LUCAT. Troligen kommer projektet med det nya LUCAT (vars arbetsnamn är LUIGI) igång till hösten.

skrivet av Inger Ekström

april 15, 2010

Inlägget postades i

Händelser IT Möte
Secured By miniOrange