Biologibloggen

Biologiska institutionen | Lunds universitet

Biologins dag – en dag full av aktiviteter

BiologinsDag-6

I lördags firade vi Biologins dag i Lund för andra året i rad. Mellan 10 och 15 kom det en mängd besökare till Ekologihuset. Uppskattningsvis var det ungefär lika många besökare som förra året. Det var inte helt full och inte heller tomt. Det fanns plats att stanna och prata på de olika ställena utan att det blev trångt.

BiologinsDag-9

Det var framförallt barnfamiljer som hälsade på, men även en del pensionärer. Besökarna kunde prova på att montera en insekt, göra herbarieark, titta på insekter i mikroskop, se hur man restaurerar en sköldpadda, mikroskopera sjövatten, få hjälp med svampbestämning, se biologishowen, gå på guidad tur i vindtunneln, pröva sina kunskaper på en tipsrunda, höra föreläsningar, klappa kryp och ställa frågor till en biolog.

BiologinsDag-5

I år kom både Sydsvenskan och Skånskan på besök och skrev om Biologins dag i Lund. Du kan läsa deras artiklar på nätet (Sydsvenskan och Skånskan).

BiologinsDag-2

Den stora publikmagneten var precis som förra året kungspytonen från Ystad djurpark. Besökare i alla åldrar ville gärna klappa och hålla ormen. Att göra ett eget herbarieark var en annan favoritsysselsättning.

BiologinsDag-4

Det var en mycket lyckad tillställning och jag hoppas att vi kommer att ordna evenemanget flera gånger.

BiologinsDag-1

Ett stort tack till alla som ställde upp och gjorde Biologins dag i Lund möjlig!

BiologinsDag-3

BiologinsDag-7

BiologinsDag-8

BiologinsDag-10

Skrivet och fotat av Inger Ekström
oktober 5, 2015

Inlägget postades i

Biologins dag Händelser

En kommentar

  1. Christer Löfstedt

    Prefekten instämmer: Stort tack till alla som engagerade sig och gjorde dagen så lyckad. Har fått samstämmiga rapporter från flera håll.

    Själv tillbringade jag lördagen i djurhus och på Museum of Natural History vid Harvard. Fullt av besökande allmänhet. “Skelettsalen” påminde mycket om gamla Zoologiska Muséet på Helgonavägen. Synd att vi inte har något publikt muséeum längre. I andra delar av världen förstår man att bättre vårda och utveckla sådana resurser. Men skam den som ger sig! Vi får ta nya tag. Tills de tagen burit frukt får Biologins dag och alla våra andra publika glädja!

Kommentarsfältet är stängt.