Biologibloggen

Biologiska institutionen | Lunds universitet

Biologins dag

Ett fågelskelett.

I lördags ordnade vi Biologins dag i Lund. Mellan klockan 10 och 16 var det öppet hus och aktiviteter i Ekologihuset. Men dagen började redan klockan 6, då P1s Naturmorgon sände direkt härifrån. Missade du programmet kan du höra det på nätet.

En person visar en orm.

På bottenvåningen i Ekologihuset kunde man köpa böcker, titta på fågelägg, skelett och dammlevande djur och även få hjälp med svampbestämning. Där fanns också nålade och spritade insekter, en svamputställning och levande räliga djur. De sistnämnda var populära bland alla åldrar. Allra bäst var nog att klappa ormen. Men spökskräckorna, de väsande kackerlackorna och de afrikanska jättesnäckorna gick inte av för hackor heller.

Svampar på en papptallrik.

En annan populär aktivitet under dagen var att gå en guidad tur till vindtunneln. Det var mycket folk som väntade på visningarna. Nästan alla hade också en tipspromenadlapp i handen.

Två personer står på en scen omgivna av rök.

Som pricken över i avslutade Biologishowen. I Blå hallen fanns det endast några få enstaka sittplatser kvar. Fullt men inte överfullt! Precis som det ska vara. Det kan sammanfatta hela dagen. Det var lagom med folk, aldrig tomt och aldrig trängsel.

Ett barn står och tittar i ett mikroskop. En person står bredvid och visar.

När dagen gick över till natt är en annan historia. Fortsättning följer…

Skrivet och fotat av Inger Ekström

oktober 6, 2014

Inlägget postades i

Biologins dag Händelser

En kommentar

  1. Christer Löfstedt

    Stort tack till alla som organiserade och bidrog. Ja även tack till besökarna! Prefekten tycker att detta gav mersmak. Vi gör om det nästa år igen. Ännu bättre!

Kommentarsfältet är stängt.