Biologibloggen

Biologiska institutionen | Lunds universitet

Biologins natt

En glad person står och tittar in i kameran. Runt omkring står andra personer.

När dagen sakta övergick till natt avslutade även Biologishowen och det var dags för festkommittén att ta vid. Szidi Ruggiero, Lotta Persmark, Tina Ledje, Jóhanna Jónsdóttir och för kvällen inhyrda studenter drog igång med liv och lust.

Fem personer står i en ring och pratar.

Kvällen började med en tipspromenad även för oss. Vissa frågor var enkla, medan andra var fullkomligt omöjliga. Att det märkliga djuret var en cacomixtler hörde till de svårare frågorna medan mullvadens tår var lätträknade. Inte heller var det lätt att veta hur många masterstudenter som examinerats sedan 1994. Priset till trean, tvåan och det vinnande laget var choklad i olika utformning.

Två personer står och ler mot kameran.

Värd och värdinna för kvällen var Jep Agrell och Anna Nordén. De vägledde oss till maten som serverades utanför östra ingången och såg till att vi var medvetna om allt praktiskt.

En person står upp och pratar.

Christer Löfsted höll kvällens tal och sittningen var föredömligt kort. Vi skulle nämligen få se Biologishowen efter maten. En visning av Biologishowen för endast biologer kan väl inte bli annat än succé!

En person med en mikrofon står på en scen.

Därefter tog dansen vid. Ville man inte dansa kunde man istället ägna sig åt bordtennis, bordsfotboll, dart eller bara sitta och snacka.

Tack alla för en fantastisk fest!

Skrivet och fotat av Inger Ekström

oktober 7, 2014

Inlägget postades i

Biologins dag Fest Händelser