Biologibloggen

Biologiska institutionen | Lunds universitet

Biologins natt

Biologinsnatt-5

När dagen sakta övergick till natt avslutade även Biologishowen och det var dags för festkommittén att ta vid. Szidi Ruggiero, Lotta Persmark, Tina Ledje, Jóhanna Jónsdóttir och för kvällen inhyrda studenter drog igång med liv och lust.

Biologinsnatt-1

Kvällen började med en tipspromenad även för oss. Vissa frågor var enkla, medan andra var fullkomligt omöjliga. Att det märkliga djuret var en cacomixtler hörde till de svårare frågorna medan mullvadens tår var lätträknade. Inte heller var det lätt att veta hur många masterstudenter som examinerats sedan 1994. Priset till trean, tvåan och det vinnande laget var choklad i olika utformning.

Biologinsnatt-4

Värd och värdinna för kvällen var Jep Agrell och Anna Nordén. De vägledde oss till maten som serverades utanför östra ingången och såg till att vi var medvetna om allt praktiskt.

Biologinsnatt-2

Christer Löfsted höll kvällens tal och sittningen var föredömligt kort. Vi skulle nämligen få se Biologishowen efter maten. En visning av Biologishowen för endast biologer kan väl inte bli annat än succé!

Biologinsnatt-6

Därefter tog dansen vid. Ville man inte dansa kunde man istället ägna sig åt bordtennis, bordsfotboll, dart eller bara sitta och snacka.

Tack alla för en fantastisk fest! Fler bilder finns på Flickr.

Skrivet och fotat av Inger Ekström
oktober 7, 2014

Inlägget postades i

Biologins dag Fest Händelser