Biologibloggen

Biologiska institutionen | Lunds universitet

En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År önskas institutionens alla medarbetare!

A person in a Christmas hat is standing holding a book in front of Christmas lighting.

(An English version may follow, until then:
– Merry Christmas and a Happy New Year to all coworkers at the Department of Biology.
And please see last sentences below!)

******

I ett brevfack nära dig:

Lunds Universitet firar 350 år och jubileumsboken är årets julklapp från institutionen till alla medarbetare: Anställda, post doc och doktorander med stipendier, samt emeriti med kontrakt.

Och har du inte hittat din julklapp ännu så är den antagligen på väg. Att träffsäkert nå ut till all personal på institutionen är inte alldeles enkelt. Redan att svara på den inledande frågan är en utmaning:

– Hur många är vi egentligen på Biologiska institutionen med anställning eller ”anställningsliknande förhållanden”?

Man kunde naturligtvis förvänta sig att den frågan hade ett enkelt svar som kunde genereras med en knapptryckning i något av universitets administrativa system. Så är dock inte fallet! 350-års firande LU har en rad styrkor – men ”de administrativa systemen” tillhör inte dessa.

Men på Biologiska institutionen arbetar vi oförtrutet vidare: Högre, längre, snabbare och gladare!

Jag vill tacka er alla för ett fantastiskt år! Ni undervisar, administrerar, forskar, söker pengar, informerar och samverkar med det omgivande samhället så att det står härliga till! Detta kan var och en förvissa sig om genom att gå någon av våra kurser, läsa någon av de många fantastiska publikationer som författats av institutionens medarbetare eller lyssna på radio, titta på TV eller gå på filosofi- och naturvetarcirklar där många av er medverkar flitigt. T o m den psykosociala arbetsmiljöenkäten ger en ljus bild av tillståndet.

Nu ser jag fram emot ett nytt år med nya utmaningar: Det möjliga är redan gjort, det är vår uppgift att göra det omöjliga!

– En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År önskas institutionens alla medarbetare!

Christer Löfstedt
Prefekt

Ps. Frågan om antalet medarbetare på institutionen borde kanske prefekten låtit gå vidare till er alla som ”årets julnöt” men jag väljer att istället leverera ett ungefärligt svar: Av den inköpta upplagan (250 ex på svenska och 150 på engelska) fanns efter distribution drygt 25 exemplar kvar. Vi har enligt underlagen för löneförhandlingar drygt 200 anställda plus drygt 60 doktorander med olika typer av försörjning. Till dessa kommer ett antal post doc med stipendier och ett fyrtiotal emeriti olika kategorier. Det borde summera till ca. 330. Vart tog då resten vägen…? Det får bli årets julnöt!

Om du inte fått din bok – or if you got it in the wrong language (Swedish and English available) – please contact Carl Sjökvist and he will try to take care of this.

Surplus copies can also be returned to Calle! Ds

december 19, 2016

Inlägget postades i

Händelser Prefekt