Konstintresset starkare än Alexander

 

LuciaArt-9

Trots stormvarning var det stor uppslutning på SACTs Luciakonstutställning i fredags. 13 utställare hade hörsammat SACTs inbjudan att ställa ut sin konst. På utställningen fanns en mängd olika alster i många olika tekniker.

 

LuciaArt-7

Här fanns komplicerade origamiskulpturer i form av bland annat en julgran, en möbiusslinga och olika djur. En mössa fick samsas med handdukar, keramik, metallskulpturer och en fjädermobil. Besökarna kunde också se karikatyrer av institutionskändisar, målningar och foton.

 

LuciaArt-3

Det var helt enkelt en enorm bredd på utställningsföremålen. Det fick igång samtalen. Runt all konst stod personer och diskuterade. Säkerligen inte bara konst. Utställningen var ett ypperligt tillfälle att mingla och prata med människor man inte brukar prata med i vanliga fall.

LuciaArt-1

– En sådan här succé gör att vi med allra största sannolikhet kommer ordna en utställning nästa år också, konstaterade Honor Prentice, en av arrangörerna. Vi ser fram emot ännu fler utställare och besökare.

LuciaArt-4

Så varför inte börja planera redan nu. Starta ett konstprojekt, gör det där du alltid tänkt och pasa på att ställa ut på institutionen nästa år.

LuciaArt-2

Tack SACT och alla utställare för en mycket lyckad tillställning trots storm och allt!

LuciaArt-5

LuciaArt-6

LuciaArt-8

 

 

Skrivet och fotat av Inger Ekström
Det här inlägget postades i Händelser, Konst, Vetenskapliga aktiviteter SACT. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.