Biologibloggen

Biologiska institutionen | Lunds universitet

Marie Dacke – framtidens forskningsledare

En person med en orm runt halsen tittar på någonting utanför bild uppe till höger.

Den 16 december utsåg Stiftelsen för Strategisk forskning 18 framtida forskningsledare. Marie Dacke var en av dem som valts ut bland de 160 stycken som ansökt.

Att bli framtidens forskningsledare innebär att Marie får 10 miljoner kronor i forskningsbidrag att disponera i fem år för att arbeta vidare med sin forskning och för att lägga grunden till en egen forskargrupp. Dessutom ingår en ledarskapsutbildning i utnämningen.

Tillsammans med de andra 17 utvalda forskarna kommer Marie att utveckla idéer och skapa förutsättningar för att leda framtidens forskning.

Ett jättegrattis till Marie och lycka till!

Skrivet och fotat av Inger Ekström

januari 12, 2011

Inlägget postades i

Forskning Händelser

6 comments

 1. Per Lundberg

  Outstanding Marie!

  Lycka till med arbetet!

 2. Eric Warrant

  Fantastiskt Marie! Det här har du jobbat hårt för!

 3. Åsa Hagström

  Grattis Marie! Lycka till med med arbetet!

  (Utan att vilja försyrliga kommentarsfältet undrar jag stilla om det kanske inte är värt att notera att endast 4 av 18 utvalda är kvinnor. Är Y-kromosomen verkligen en så pass stark merit att ha i sitt CV, eller är det de dubbla X-kromosomerna som gjorde att kvinnor inte ansökte i lika stor utsträckning som män?)

 4. Erik Svensson

  Grattis, bra jobbat! Lycka till och spendera forskningspengarna vist och långsiktigt! Det är jag övertygad om att du kommer att göra. Kul för dig, Syngruppen och hela Biologiska Institutionen!

 5. Staffan Bensch

  Stort grattis och en verklig kick för lundabiologin

 6. Jep Agrell

  Fan va kul! Du måste vara det mest lysande exemplet på att man både kan göra kanonforskarkarriär OCH sprida biologi till allmänheten genom Biologishower och all annan extrovert verksamhet du håller i. Men Gud och Darwin förbjude att du inte längre får tid med det – då gråter jag, Biologin i Lund och halva Sverige!

Kommentarsfältet är stängt.