Biologibloggen

Biologiska institutionen | Lunds universitet

Ny emeritus firad

Lars Hederstedt går i pension. Det kanske inte är så mycket att fira. Att tacka honom för hans arbete på institutionen och att vi får en ny emeritus är däremot väl värt att fira.

Det var det många som tyckte i fredags när det var avtackning. Fikarummet i Biologihus A var mer än fullt och Lars fick gå ut i korridoren och se till att alla kom in. Tur det fanns många tårtor.

Vår prefekt Carin Jarl-Sunesson berättade om Lars lärargärningar och hans stora engagemang i undervisningen. Även om det varit en del språksvårigheter (gotländska är inte alltid helt lätt att förstå) genom åren är Lars en mycket uppskattad lärare.

Claes von Wachenfeldt, som jobbat länge tillsammans med Lars, visade hur saker och ting förändrats under den här tiden. Skillnaden mellan Lars monografiavhandling och hans senaste doktorands avhandling är slående. Likaså skillnaderna mellan de metoder de använde förr i tiden och dagens.

– Då firade vi resultat, idag firar vi publikationer, berättade Claes.

Enhetschef, före detta doktorand hos Lars och granne, Mats Hansson, pratade om livet i den lilla byn Håstad där Lars är mycket populär bland barn och grannar. Utklädd till Jesus med kors och allt vann Lars byns årliga utklädningstävling med 100% av alla röster, något ingen lyckats med vare sig före eller efter!

Lars, vi hoppas att vi får fortsätta att se dig mycket här på institutionen även som emeritus.

Lycka till i framtiden!

Text och foto Inger Ekström

september 2, 2019

Inlägget postades i

Händelser Pensioneringar
Secured By miniOrange