Biologibloggen

Biologiska institutionen | Lunds universitet

Publikrusning till Biologins dag

Aldrig har så många kommit till Biologins dag som i lördags. Redan innan vi öppnade klockan 12 stod folk utanför och väntade. Under hela eftermiddagen kom det en strid ström besökare fram till vi stängde klockan fyra.

Biologishowen blev mer än full båda gångerna och tyvärr fick inte alla som ville plats. Nästa gång får det lov att bli biljetter istället för bara köande.

Efter lite småstrul med låst ytterdörr och ostädade toaletter rullade dagen på utan vidare missöden. Kakorna tog visserligen slut, men en tur till ICA Tuna löste det problemet med.

I år var fjärde gången vi ordnade Biologins dag i Lund. 2014 och 2015 höll vi till i Ekologihuset och 350-årsversionen 2017 hade vi i Biologihuset. Precis som lördagens biologidag.

Förutom våra engagerade forskare och doktorander hade vi även nio duktiga studentmedhjälpare. Det behövdes verkligen. Vädret tillsammans med marknadsföring på Skånetrafiken, Facebook, donatorsnyhetsbrevet och Sydsvenskan gjorde att vi slog publikrekord.

Tyvärr räknade vi inte antalet besökare, men vi slog våra kloka huvuden ihop och kom fram till att det är nog inte att ta i, om vi säger att det kom mellan 400 och 500 personer!

Det har varit mycket jobb, men otroligt roligt. Bamsetack till alla som ställt upp och gjort den här dagen möjlig! Vi får se när vi gör det igen.

Text och foto av Inger Ekström

april 29, 2019

Inlägget postades i

Biologins dag Händelser