Ännu en biologpensionär

Den här veckan är full av pensionärsavtackningar. I måndags var det Eva Friman som blev avtackad. Och idag var det Björn Weströms tur.

För att uppmärksamma Björns långa, gedigna och uppskattade arbete började avtackningen med en föreläsning. Per Sangild från Köpenhamns universitet berättade om ”Piglet models for infants; translational relevance?”.

Per Sangild hade också letat fram en och annan gammal bild på Björn. Bland annat en där Börje Karlsson kände igen sina badbyxor. De hade Björn lånat för att bada med de andra ungdomarna medan Börje gick på konferensmiddag, berättade Börje i sitt tal.

Camilla Björklöv höll också tal och överlämnade en hel mängd presenter till Björn som han kan ha nytta av i sitt nya pensionärsliv.

För institutionens räkning tackade Christer Löfstedt Björn med ett tal där Björn blev av med sin delegation och fick skriva under sitt emeritusavtal. Eller kanske var det ett avtal för att betala Christers USA-resa?

Så stor förändring blir det inte varje sig för forskargruppen eller Björn, då han kommer att fortsätta i stor sett som vanlig som professor emeritus.

Lycka till i framtiden, Björn!

Skrivet och fotat av Inger Ekström (förutom de två fotona från föreläsningssalen som är tagna av Christer Löfstedt)
Det här inlägget postades i Händelser, Pensioneringar. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.