Förstapris till blöt spindel

Varje gång jag har gått förbi BÖÖLs fotoutställningen har jag funderat på vem som ska vinna. Och igår var det äntligen dags att få reda på det.

Det vinnande fotot är taget under en exkursion till Vakö myr. Foto: Albin Andersson.

 

Vann gjorde Albin Andersson med sitt foto spindel med vattendroppar. Fler av Albins fantastiska foton hittar du på Flickr.
– Konkurrensen inom naturfoto är för stor för att man ska kunna leva på det, så än så länge fotar jag på amatörbasis, berättade Albin.

Den lycklige vinnaren tillsammans Jep och Eva. Foto: Inger Ekström.

 

Benjamin Forsmark kammade hem andra priset för foto nummer 25, den flygande blåmesen. Tredje pris gick till David Wickström för hans foto av Mörrumsån. Det var det fotot som var märkt med nummer 1.

Jep Agrell i högform. Foto: Inger Ekström.

 

Konferenciern Jep Agrell delade ut priser till de tre bilder som fått flest poäng. Vad fick då pristagarna mer än äran? Jo, biologiska institutionen köper in de tre vinnarbilderna för 500 kr, 750 kr och 1000 kr. Förutom pengarna fick förstapristagaren även en stilig statyett skänkt av en anonym donator.

Den anonyma donatorn visar upp det ärofyllda förstapriset. Foto: Inger Ekström

 

Fototävlingen var ett jättebra initiativ av BÖÖL! Vi hoppas att det kommer fler, för utställningen har verkligen lyst upp i Ekologihusets entré.

Skrivet av Inger Ekström
Det här inlägget postades i Grundutbildning, Händelser, Konst. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.