Biologibloggen

Biologiska institutionen | Lunds universitet

Med fokus på framtiden

En person sitter bakom ett bord med en projektorduk bakom sig.

Styrelsen, enhetscheferna, ledningsgruppen och ett antal ytterligare personer träffades igår på Grand för att diskutera självvärderingen ”Fyra år med biologiska institutionen – hur har det gått?”.

Flera personer sitter och pratar runt ett bord med kaffekoppar på.

Själva styrelsen började morgonen med ett ordinarie styrelsemöte innan det var dags för övriga att sluta upp. Efter morgonfikat blev det en ”snabb” genomgång av alla reflektioner som kommit in. Det utkristalliserade sig ganska snart några återkommande utmaningar för institutionen de närmsta åren – hur ska vi vända trenden med minskande forskningsanslag, hur klarar vi det minskande antalet doktorander, hur kan vi förbättra kommunikationen, hur utvecklar vi GU med vikande tilldelning och hur ökar vi integrationen inom institutionen?

Crème caramelle och smothie.

Efter en rejäl lunch fortsatte diskussionerna i smågrupper. SLAM, kaffestafett, speeddating och miljöchefer var några av de konkreta förslag som kom fram. Nu återstår ”bara” arbetet med att sammanställa alla kloka tankar som kommit upp. Det ska bli spännande att vara med de närmste 3–5 åren. Jag ser fram emot det!

Flera personer sitter och pratar runt ett bord med papper på.

Skrivet och fotat av Inger Ekström

En person står vid ett blädderblock och gestikulerar.

En kommentar

  1. Almut Kelber

    Hej, jag ser framemot att se sammanställningen av allas intryck – tack från mig till institutionen för verkligen spännande 4 år, för bra planering, för klara strukturer och tydliga mål, för att skaffa ett klimat där man kan föra konstruktiva diskussioner, och och inte sist för att det är högt i tak på Biologiska institutionen – första bilden här i blogginlägget är snyggt symboliskt! Så är det inte på alla ställen inom vårt universitet, tyvärr, så man får jobba för att sprida den goda andan!
    Det blir säkert like kul att jobba på institutionen de kommande 4 åren!

Kommentarsfältet är stängt.